Nifty 50 Endeksi 26.284,2'ye, BSE Sensex Endeksi ise 86.026,18'e ulaştı. Her iki endeks de en son Eylül 2024'te rekor seviyelere ulaşmıştı.
Japonya'nın referans endeksi Nikkei 225, teknoloji hisselerinin öncülüğünde yüzde 1,42 yükselirken, Topix Endeksi yüzde 0,64 değer kazandı. En çok değer kazananlar arasında yüzde 5'e varan artışla Advantest, yüzde 5'in üzerinde yükselen teknoloji devi SoftBank ve yüzde 2,09 değer kazanan Tokyo Electron yer aldı.
Güney Kore'nin Kospi Endeksi yüzde 1,05 ve küçük sermayeli Kosdaq Endeksi yüzde 0,39 yükseldi. Kore Merkez Bankası, yerel para biriminin zayıflaması ve konut piyasasının aşırı ısınması nedeniyle, beklentilere paralel olarak dördüncü politika toplantısında da gösterge faiz oranını yüzde 2,5'te sabit tuttu. Kore wonu, son aylarda ABD doları karşısında zayıflayarak Nisan ayından bu yana en düşük seviyesine geriledi.
Avustralya'nın ASX/S&P 200 Endeksi yüzde 0,42 yükseldi. Hong Kong'un Hang Seng Endeksi açılışta yüzde 0,12 yükselirken, Çin anakarasındaki CSI 300 Endeksi yatay seyretti.
Çin hükümetinin Perşembe günü açıkladığı verilere göre, Ekim ayında Çin'in sanayi karları bir önceki yıla göre yüzde 5,5 düştü. Yılın ilk 10 ayında karlar, Ocak-Eylül döneminde yüzde 3,2 artış gösterirken, yıllık bazda yüzde 1,9 arttı.
ABD'deki önemli endeksler, Fed'in Aralık ayında faiz indirimi yapacağına dair umutların artmasıyla dört gün üst üste yükseldi. Analistlere göre, yatırımcılar Aralık ayında çeyrek puanlık faiz indirimi olasılığını yüzde 85 olarak görüyorlar. Bu oran geçen hafta yüzde 30 idi.
Çarşamba günü ABD'de Dow Jones Endüstriyel Ortalaması 314,67 puan veya yüzde 0,67 artışla 47.427,12 puandan kapandı. S&P 500 yüzde 0,69 artışla 6.812,61 puandan, Nasdaq Composite ise yüzde 0,82 artışla 23.214,69 puandan kapandı.
Hibya Haber Ajansı