Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, Orta Doğu’daki gelişmelere ilişkin açıklamada bulundu.
Albanese, ABD, İsrail ve İran arasında sağlanan iki haftalık ateşkesi memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “Orta Doğu’daki çatışmanın çözümüne yönelik ateşkes anlaşmasını destekliyoruz.” dedi.
Açıklamada, çatışmanın sona erdirilmesi ve gerilimin azaltılması çağrısında bulunulurken, küresel ekonomi ve insani etkiler de vurgulandı.
Albanese, barış sürecine katkı sunan ülkelere teşekkür ederek, “Pakistan’ın barış için samimi çabalarına verdiği destek için teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.
Pakistan tarafından yapılan açıklamada ise, “Bölgede kalıcı barışa yönelik ortak çabalarımızda dostlarımız ve ortaklarımızla çalışmaya devam edeceğiz.” denildi.
Diplomatik çabalara dikkat çekilen açıklamalarda, ateşkesin korunması ve sürecin diplomasi yoluyla ilerletilmesi gerektiği vurgulandı.
Hibya Haber Ajansı