Çin Devlet Konseyi Taiwan İşleri Ofisi Sözcüsü Peng Qingen, "Barışçıl Birleşme, Bir Ülke İki Sistem" temel politikasının, vatanın birleşmesi için en uygun yöntem olduğunu belirtti.
Peng, bugün Beijing'de düzenlenen basın toplantısında, son günlerde "Bir Ülke İki Sistem" hakkında yapılan açıklamalara yanıt verdi.
Açıklamada Taiwan konusunun çözülmesinde uygulanan temel politikanın "Barışçıl Birleşme, Bir Ülke İki Sistem" olduğunu vurgulayan Peng, bu temel politikanın, hem vatanın birleşmesi için en uygun yol hem de Taiwan Boğazı'nın iki yakasındaki yurttaşlar ve tüm Çin ulusu için en faydalı seçenek olduğunu ifade etti.
Peng, "Bir Ülke İki Sistem" ilkesinin Hong Kong ve Makao'da başarıyla uygulanmasının, bu politikanın güçlü canlılığını kanıtladığını da sözlerine ekledi.
Hibya Haber Ajansı