Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, Cezayir'e ait bir uzaktan algılama uydusunun Çin tarafından uzaya fırlatılması sonrasında karşılıklı tebrik mesajları yayımladı.
Xi Jinping, Cezayir’in uzaktan algılama uydusunun uzaya gönderilmesinin, ülkenin ilk iletişim uydusunun daha önce Çin tarafından fırlatılmasının ardından, iki ülke arasında uzay alanında gerçekleştirilen bir diğer başarılı iş birliği olduğunu belirtti. Xi, bu iş birliğinin Çin ile Cezayir arasındaki kapsamlı stratejik ortaklığın önemli bir göstergesi olduğunu kaydetti.
Xi Jinping, son yıllarda iki ülke arasındaki ilişkilerde büyük ilerlemeler kaydedildiğini, karşılıklı siyasi güven pekiştirilirken, ikili pragmatik iş birliğinde zengin sonuçlar elde edildiğini ifade etti.
Cezayir’le ilişkilerinin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Xi, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile iki ülke arasındaki kapsamlı stratejik ortaklığın içeriğini derinleştirerek iki halka daha büyük yarar sağlamak için çalışacaklarını vurguladı.
Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, Cezayir’in uzaktan algılama uydusunun başarıyla fırlatılmasının, iki ülke arasında uzay alanındaki işbirliğinde elde edilen yeni bir başarı olduğunu ve ikili ilişkilerin gelişim sürecinde bir başka dönüm noktası niteliği taşıdığını dile getirdi. Tebbun, bu işbirliğinin iki tarafın iş birliği olanaklarını genişletmesine yardımcı olacağına işaret etti.
Tebbun, Çin’le birlikte ikili kapsamlı stratejik ortaklık ilişkilerini daha da derinleştireceklerinin altını çizdi.
Hibya Haber Ajansı