news-details

Coğrafi işaretli sucukta 3 kuşak emek

Vakıfbank 970x250

Afyonkarahisar’da sucuk imalatı yapan işletmelerden biri olan Beyoğlu Sucukları’nın işletmecisi Yusuf Sardoğan, aile olarak et ve sucuk sektöründe dededen toruna üçüncü kuşak hizmet verdiklerini söyledi. Afyonkarahisar etinin kalitesinin başka bir yerde bulunmadığını vurgulayan Sardoğan, üretimde yerel hayvancılığın önemine dikkat çekti.

“Türkiye’nin hemen hemen yüzde 60’ına Afyonkarahisar'dan hitap ediyoruz” diyen Sardoğan, Afyon sucuğunun artık başlı başına bir marka olduğunun altını çizdi. Sardoğan, “Sucuk zaten Afyon’umuzun coğrafi işaretli ürünü oldu. Dana ürünlerimiz, sucuğumuz, haşhaşımız, kaymağımız, lokumumuz ve termal değerlerimizle Afyon çok özel bir şehir” ifadelerini kullandı.

Sucuk fiyatlarına da değinen Yusuf Sardoğan, mevcut piyasa koşullarında dana sucuğunun kilogram fiyatının 700 TL olduğunu belirtti. Sardoğan, üretimde yüzde 100 dana eti kullandıklarını vurgulayan Sardoğan, tedarik sürecini şu sözlerle anlattı:

“Nasibimizde ne varsa, kendi çiftliğimizde kesim aşamasına gelmiş hayvanımız varsa onu keseriz. Yoksa pazara iner, köylümüzden destek olmak amacıyla besledikleri hayvanları alırız. Kesimden sonra ürünlerimizi kendi tezgâhımızda hazırlarız.”
Dijitalden sofraya

Afyon sucuğunu Türkiye’nin dört bir yanındaki tüketicilerle buluşturduklarını ifade eden Sardoğan, dijital kanalların da aktif olarak kullanıldığını söyledi. Ürünlere internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden ulaşılabildiğini belirten Sardoğan, “Facebook ve Instagram’da oldukça aktifiz. ‘Afyon Beyoğlu Sucukları’ yazıldığında tüm iletişim kanallarımız görülebilir” dedi.

  Hibya Haber Ajansı